Forfar Day Care

Originally comprised two temporary cabins on a tightly bounded site with a massive redwood tree in the garden to the south.

Built in two phases, over an eight-year period. Phase 1 consitutes three components, the dominant lounge, rest/quiet rooms and bathrooms/toilets arranged in an arc from the centre of the redwood tree and expressed in the form of the building. Two circulation spaces roofed with glass form internal courtyards.

Phase 2 consitutes a new entrance, dining room, kitchen and laundry. The dining area roof rises from south to north ending in clerestory windows infusing it with light. As in the original design the component parts are expressed in the form of the building which integrates of both phases into a single building.

The extensive use of glass and the Centres relationship to the landscape enhances the experience of those attending the building.

Dundee Institute of Architects Awards 2000

Angus Design Awards 2000

Angus Design Awards 2004